Skip to main content
Tietoturva

Esittelyssä OpalOPC: tietoturvaskanneri OPC UA -sovelluksille

By 8.11.2023No Comments
Screenshot of OpalOPC GUI, with logo on top

Neljännen teollisen vallankumouksen ytimessä, jossa automaatio ja liitettävyys dominoivat, teollisuusjärjestelmien turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Kehitimme uraauurtavan ratkaisun, joka tekee OPC UA -sovellustesi turvaamisesta yksinkertaista: OpalOPC.

OpalOPC logo

Ensimmäinen OPC UA:n tietoturvaan keskittyvä työkalu

OpalOPC on mullistava tietoturvaskanneri, joka on kehitetty osana jatkuvaa työtämme IEC-62443-standardien kanssa, ja se on suunniteltu tekemään teollisuusautomaatioympäristöstä turvallisempi paikka. OpalOPC on ensimmäinen laatuaan kaupallisena tietoturvatyökaluna, joka tarkistaa OPC UA -sovellusten tietoturvaa.

Miksi OpalOPC?

OpalOPC on tehokas ja käyttäjäystävällinen sovellus, joka on saatavana sekä Windows- että Linux-alustoille. Sen avulla yritykset voivat auditoida OPC UA -sovellustensa turvallisuutta nopeasti ja kattavasti.

Ilmainen ei-kaupalliseen käyttöön

Uskomme, että kaikilla pitäisi olla pääsy työkaluihin, joilla turvataan kriittistä infrastruktuuria. Siksi olemme ylpeitä voidessamme tarjota OpalOPC:n ilmaiseksi ei-kaupallisille käyttäjille. Pienet yritykset, harrastajat ja oppilaitokset voivat siis nyt hyötyä huippuluokan turvallisuudesta.

Lisenssi kaupalliseen käyttöön isommille organisaatioille

Organisaatioille, joiden vuotuinen liikevaihto on yli miljoona dollaria, tarjoamme kaupallisen lisenssin OpalOPC:lle. Lisenssi varmistaa, että sinulla on kattava tuki ja resurssit, joita tarvitset teollisen toiminnan tehokkaaseen turvaamiseen.

OPC Foundation -jäsenyyys

OpalOPC:n kehityksen yhteydessä Molemmat Oy liittyi OPC Foundationin jäseneksi. Jäsenenä olemme sitoutuneet pitämään OpalOPC:n tekemät tietoturvatarkistukset ajan tasalla OPC UA -teknologian kehityksen kanssa.

Mikä OPC UA on ja miksi sillä on väliä?

OPC UA (Unified Architecture) on teollisuusautomaation keskeinen standardi, joka mahdollistaa yhteentoimivuuden ja tiedonvaihdon eri teollisuuslaitteiden ja ohjelmistosovellusten välillä. Teollisuus 4.0:n ja teollisen esineiden internetin (IIoT) myötä OPC UA -sovellusten turvaamisen merkitys ei ole koskaan ollut suurempi.

IEC-62443-standardit sen sijaan ovat kansainvälisesti tunnustettuja ohjeita teollisuuden ohjausjärjestelmien turvallisuudesta. Näiden standardien noudattaminen on ratkaisevan tärkeää kriittisen infrastruktuurin turvaamisessa ja teollisen toiminnan luotettavuuden varmistamisessa.

Kuinka OpalOPC toimii

Käyttäjä antaa OpalOPC:lle listan OPC UA -sovellusten osoitteita (URI), jotka se skannaa läpi haavoittuvuuksien ja tietoturvaheikkouksien varalta. Skannauksen jälkeen se luo yksityiskohtaisen raportin, josta näkyvät tietoturvaongelmat sekä toimenpiteet turvallisuuden parantamiseksi.

Auditoi järjestelmääsi alle 5 minuutissa

Lataa ilmainen versio ei-kaupalliseen käyttöön tai tutustu kaupallisiin lisenssivaihtoehtoihimme. Helppokäyttöisyyden ansiosta asennat ohjelman ja skannaat ensimmäistä järjestelmääsi alle 5 minuutissa.

Olitpa tuotantolaitoksen, järjestelmäintegraattorin, tai tietoturvafirman leivissä, OpalOPC on luotettava kumppanisi OPC UA -sovellusten turvaamisessa.